19:30

IFK Björkö

Referat: Götaholms BK - IFK Björkö

Götaholms BK - IFK Björkö (1-3)
Björkös mål gjordes av: 0-1 Gustav Engström, 0-2 Nils Andrén och 0-3 Gustav Engström alla Björkös mål kom i den första halvleken.
-
Bortamatch mot Götaholms BK på en kall och blåsig grusplan som heter Gamlestadsvallen 2, pressen anlände lagom till matchstart och det syntes att det fanns en spelglädje och vilja på uppvärmningen.
Det var trots allt 2½ vecka sedan laget spelade match innan, så visst var killarna spelsugna. Sedan har ju vissa kört B-lagsspel samt varit med i Hälsös P-94 lag. Lasse-Gunnar och Gunnar hade rekat noga i Gamlestadsområdet innan matchen för att verkligen lära känna området och förutsättningarna, det är inte helt lätt att hitta till planen om man inte varit där innan.
-
Götaholm är ett lag som vi inte vunnit mot någon gång tidigare, som har flera snabba, tekniska spelare och det gällde att vara på tårna direkt när domaren blåste igång matchen. Det började lite trevande och första 5 minuterna så hade Götaholm initiativet, men allt eftersom så växte Björkö in i matchen och stundtals var det snabbt bra spel, där vi pressade på ordentligt på Götaholms planhalva och viljan och inställningen var på topp i varje närkamp. Domaren gjorde en utmärkt insats och tog tag i situationerna när det så behövdes. 0-1 gjorde Gustav Engström efter cirka 15minuter på ett distinkt skott från högerdelen av straffområdet, det kändes i den kyliga luften att det kanske är Björkös dag idag, för inställningen verkade vara kanon.
0-2 gör Nils Andrén efter snyggt spel, tyvärr så sträcker Nils i vänsterljumsken samtidigt och tvingas utgå.
När endast några minuter återstår av halvleken får Björkö en frispark i farligt läge och målvakten räddar, men returen slår den ”kobrasnabbe” Gustav in och fantastiskt ledning med hela 0-3 borta mot Götaholm och stundtals mycket bra spel och de få gånger som Götaholm närmade sig vårat straffområde, så avvärjde våran säkra backlinje anförda av Robin.
-
I den 2:a halvleken så bedarrade tempot en del och Götaholm tog över mer av spelet men skapade inte några riktiga farligheter förutom en och annan halvchans och man kunde märka frustrationen hos Götaholmsspelarna, men när ca 6 minuter återstod gör Götaholm reduceringsmålet 1-3 som också blir slutresultatet denna kväll. Nu är det en vecka till nästa match då laget skall möta Fässberg borta på Frejaplans konstgräs (Mölndal) torsdag 8/10 klockan 18:15.